Sýrová roláda

Pro vytvoření této sýrové rolády potřebujeme minimálně 200g sýru typu eidam prodávaného v igelitovém obalu, případně je potřeba sýr v celku vložit do nějakého igelitového obalu. 


 

Sýr budeme totiž vkládat do horké vody, aby se mohl roztavit a my z něj mohli vyválet placku. Tuto placku potřeme předem připravenými pomazánkami. Ideální je nějaká pomazánka s výraznější chutí, například obsahující nakládanou okurku, křen, nakládanou papriku. Pokud nemáme pomazánku, můžeme udělat variantu takovou, že na sýrovou placku namažeme třeba pomazánkové máslo, mohl by se použít kečup nebo hořčice, dále poklademe plátky šunky, nějakou zeleninu, třeba kyselou okurku, záleží hlavně na vašich preferencích. Placku stočíme do rolády a v igelitu, který nám pomůže udržet tvar, několik hodin v ledničce necháme zchladnout, nejlépe je nechat přes noc. Před podáváním roládu nakrájíme na kousky a podáváme společně s pečivem, já si volím světlé.









Komentáře

Oblíbené příspěvky