Kuře s rýží

 Kuře s rýží není náročné jídlo, ale zabere trošku času.


 
Nejprve si připravíme maso z mrazáku na pečení, pořádně ho důkladně omyjeme, nejraději máme kuřecí stehna nebo kuřecí čtvrtky, celé kuře už nepečeme, protože nepotřebujeme tolik vnitřností. Kuře pečeme aspoň hodinu, záleží na troubě, před pečením ho pouze posypeme kmínem a osolíme, kdo chce, může použít i nějaké další koření, třeba i trochu pikantnější. Stačí podlévat vodou, maso je dobré i bez použití másla. Rýži vařím jasmínovou, držím se návodu. Nejprve ji mírně osmahnu na velké pánvi s troškou oleje a potom zaleju vařící osolenou vodou pod pokličkou, nechám dusit na mírném oleji asi 15 minut. A je hotovo.

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky