Jahody s mlékem

Když je v červnu sezóna jahod v plném proudu, nejraději si udělám jahody s mlékem. Samotné mléko nepiju, ale takhle klidně. A je to velmi jednoduché. Jahody se rozmačkají, nevadí tedy použít takové, které je potřeba už sníst. Ochutí se cukrem, já používám moučkový, protože mi vadí křupání cukru krystal mezi zuby. A mléka se dá podle požadované konzistence. Jahody můžete i rozmixovat, ale mně tam kousky chutnají a to by byl už pak spíš koktejl. Dobré je podávat tyto jahody také společně s chlebem s máslem. Nebo lze nahradit mléko jogurtem a máte vlastní ovocný jogurt. Toto je moc dobrý a jednoduchý pokrm, přesto jsou v mém okolí lidé, kteří jej nejedí, prostě by je nenapadl. Takže jestli máte z jahod někdy kopřivku, zkuste tuto variantu dezertu nebo snídaně.





Komentáře

Oblíbené příspěvky