Rizoto

Rizoto je možné dělat na několik způsobů. Jak chutná to pravé na italský způsob asi pořádně nevím. U nás děláme zjednodušenou verzi. 

V poslední době používáme jasmínovou rýži. Tu uvařím zvlášť podle návodu. Zeleninovou směs nebo zeleninu podle chuti (napříkla hrášek, mrkev, pórek, kukuřice) podusím na vodě, přidám podušené maso nebo šunku, nejčastěji se u nás použijí zbytky z jiného jídla (třeba pečeného kuřete). Ještě za tepla se všechno důkladně smíchá.




Komentáře

  1. Manželka se naučila po mnoha - říkám po mnoha letech udělat zkusmo pravé italské ryzoto. Já jsem se mu totiž dosud bránil zuby nechty, protože to byla podle mě taková blamba. Nevím přesně, jak to dělala, jen jsem postřehl, že vařilo -dusila rýži v troše vývaru, ten pořád přilévala - po trochách a stála u plotny a neustále míchala vařečkou. Pak přidala kvalitní bílé víno a nastrouhaný parmezán. Na druhu masa asi tak nezáleží. Vše zamíchala a dala mi to na talíř. Musím uznat, že jsem si pochutnal. Všechno je jednou poprvé.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky