Špagety carbonara

Na špagety carbonara existuje mnoho receptů. Jestli chcete ty pravé, tak si dejte nejlépe v italské restauraci. Já občas dělám takové ty šizené.

 

K uvařených těstovinám se do hrnce přidá orestovaná slanina (na másle) a ve šlehačce/smetaně na vaření rozmíchané vajíčko a strouhaný sýr (jsem barbar, protože mně stačí eidam, s parmazánem mi to nepřišlo tolik rozdílné). Na mírném ohni se špagety jaksi obalí, nenechá se to tam příliš dlouho, jen aby vajíčko nebylo syrové. Hotové špagety na talíři se ještě posypou sýrem.




Komentáře

  1. Po špagetách bych se utloukl, např. špagety podle Lubora Kostelky. Jenže těstoviny - "to není vhodný dártek pro diabetika".

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky