Čokoládové půlměsíčky

Proč se tenhle recept jmenuje Čokoládové půlměsíčky, i když vypadá jinak? 


Původně se jednalo o vánoční recept, dělá se u nás ale i u jiných příležitostí (vytvoření není nejjednodušší, takže to bývá výtvor zkušenějších). Těsto obsahuje hodně čokolády a dříve jsme jej vykrajovali vykrajovátky ve tvaru půlměsíčků. Zůstávalo z toho však příliš nevyužitého těsta. Takže nyní krájíme na obdelníčky, kosočtverce či trojúhelníky.

Recept:

Na jeden plech potřebujeme 210 g másla, které  se utře do pěny, potom se přidá postupně 210 g žloutků, dále zamíchá 210 g cukru a 210 g strouhané čokolády. Do utřeného se přidá sníh a 210 g hrubé mouky. Těsto se vyleje na vymazaný plech a ve středně vyhřáté troubě se peče. Upečené těsto se ještě teplé se polije citronovou polevou. Vychladlé nakrájíme na kousky. Polevu připravíme ze 400 g cukru, z 1/2 citronu a trochu vařící vody.



Komentáře

Oblíbené příspěvky