Květákový mozeček

Květákový mozeček je velmi jednoduché jídlo, bezmasé, ačkoliv to podle jména tak nevypadá. Můžete si ho dát s bramborem a nebo jenom s chlebem, já ho mám nejradši s chlebem s máslem. Jak na to?

Nejprve je vhodné syrové květák trochu předvařit v horké vodě, aby nebyl úplně tvrdý, když ho budeme smažit. Poté si květák nakrájíme na drobnější kousky a dáme orestovat na másle, případně smažit na oleji. Když začíná trošku měnit barvu, přidáme vajíčka a smažíme do té doby, dokud nejsou vajíčka udělaná. A jídlo je hotové. Oběd nebo dobrá večeře.
A jestli je to levné jídlo? To záleží na tom, kolik stojí květák. A kolik stojí vajíčka, případně kolik jich na to použijete.



Komentáře

Oblíbené příspěvky