Hořčicová omáčka

Maso (krkovice) s bramborem a hořčicovou omáčkou. Vařil manžel 






Ingredience:

  • 1,2 kg vepřové pečeně (krkovice, plec nebo kýta)

  • 6 lžic plnotučné hořčice

  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice (volitelné)

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 2 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžička tymiánu

  • 2 lžíce másla

  • 200 ml vývaru

  • Sůl, pepř

  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Příprava masa: Maso osolte, opepřete a potřete 4 lžícemi plnotučné hořčice. Nechte alespoň 1 hodinu (nebo přes noc) odležet v lednici.

  2. Opečení masa: V pekáči rozehřejte olej a maso na středním plameni ze všech stran opečte do zlatova. Poté ho dejte stranou.

  3. Základ omáčky: Do pekáče přidejte máslo, na drobno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián a zbylé 2 lžíce plnotučné hořčice. Krátce osmahněte.

  4. Pečení: Vraťte maso do pekáče, podlijte vývarem a pečte zakryté na 170 °C asi 1,5–2 hodiny, dokud nebude měkké. Občas podlijte šťávou.

  5. Omáčka: Vyjměte maso a do šťávy přilijte smetanu. Přidejte případně hrubozrnnou hořčici a krátce provařte. Pokud chcete hladkou omáčku, můžete ji rozmixovat.

  6. Podávání: Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou, bramborovou kaší nebo pečenými brambory.



Komentáře

Oblíbené příspěvky